Youtube test nieuw design

AMSTERDAM – Youtube voert een test uit met een nieuw design. Gebruikers kunnen aangeven dat zij deel willen uitmaken van de testgroep en worden vervolgens gevraagd feedback te geven.

Het nieuwe uiterlijk gaat voorlopig schuil onder de naam Cosmic Panda. Gebruikers kunnen zich aanmelden waardoor Youtube dan vervolgens in het nieuwe design getoond wordt.

Onder meer de achtergrondkleur rond video's is veranderd. Zo is de bovenste helft van het scherm wanneer een video wordt afgespeeld zwart en blijft het onderste gedeelte, de reactie en gerelateerde video’s, een witte en lichtgrijze achtergrond houden.

Ook de icoontjes van video’s zijn aangepast wat betreft presentatie en formaat. Bovendien is het formaat van de video die afgespeeld wordt eenvoudig aan te passen. De gebruikers hebben keuze uit vier standaardformaten. Ook de kanalen zijn van uiterlijk veranderd.

Feedback

Youtube vraagt gebruikers van de nieuwe site feedback te sturen. “We zullen het ontwerp constant aanpassen en jullie mening daarbij gebruiken”, aldus het team dat werkt aan het nieuwe design in een verklaring.

De videowebsite in handen van Google bestaat inmiddels acht jaar en trekt elke dag drie miljard pageviews.

Nieuw design Youtube

Deel deze foto via:

Terug naar slideshow

Lees meer over:
Tip de redactie