Een op vijf Duitsers wil niet op internet

BERLIJN - Een op de vijf Duitsers wil niet op internet. Het aandeel 'overtuigde internetweigeraars' ligt op 21,9 procent.

Dit betekent dat ongeveer 15,5 miljoen mensen geen gebruik van het computernetwerk willen maken, zo blijkt uit de donderdag gepresenteerde (N)Onliner Atlas 2011. Het bureau TNS Infratest heeft voor het onderzoek meer dan 30.000 Duitsers telefonisch ondervraagd.

Uit het onderzoek blijkt dat de groei van het aantal internetgebruikers vertraagt. Bijna driekwart van de Duitsers is nu online.

Vooral in de deelstaten die vroeger onder de communistische DDR vielen, zoals Saksen en Brandenburg, mijden veel inwoners internet. Ook is gebleken dat veel vrouwen een afkeer van het netwerk hebben.

Veelgebruiker

Meer dan een vierde van de Duitse vrouwen noemt zich een 'overtuigde internetweigeraar'. Bij de mannen betreft dat op een op de zes. De onderzoekers komen tot de conclusie dat de typische internetmijder een vrouw van 67 jaar met een netto maandinkomen van ongeveer 1600 euro is.

De typische veelgebruiker van internet is daarentegen een man van ruim 41 jaar met een netto-inkomen van ongeveer 2400 euro.

Lees meer over:
Tip de redactie