Amazon mag Appstore blijven gebruiken

AMSTERDAM – Amazon mag de term Appstore blijven gebruiken voor een online applicatiewinkel ondanks protest van Apple dat vindt dat de naam verwarrend en misleidend is.

Een Amerikaanse rechter heeft het protest van Apple van de hand gewezen.

Volgens Apple heeft het bedrijf het recht op het gebruik van de term App Store en zorgt gebruik van deze naam door andere bedrijven voor verwarring en misleiding. Amazon verdedigt zich door te stellen dat de term App Store een algemene term is.

De rechter is het niet volledig eens met Amazon en concludeert dat de naam niet echt een algemene term is. Toch heeft Apple onvoldoende bewezen dat consumenten het gebruik van de naam verwarrend of misleidend vinden.

De zaak wordt in oktober nogmaals door de rechtbank behandeld.

Protest

Apple probeert sinds 2008 de term App Store vast te leggen. De tot dusver vergeefse pogingen hebben boze reacties opgeleverd van concurrenten. Microsoft, HTC, Nokia en Sony hebben gezamenlijk een aanklacht ingediend tegen het vastleggen van App Store en Appstore.

Ook deze bedrijven achten dat de termen te generiek zijn om exclusieve rechten op te krijgen. “App store is hetzelfde als book store en toy store, het zijn algemene woorden”, aldus Microsoft eerder. Apple reageerde toen met de opmerking dat Windows ook een algemeen woord is.

Lees meer over:
Tip de redactie