Google Maps breidt offline functionaliteit uit

AMSTERDAM – In een nieuwe versie van Google Maps voor Android kunnen gebruikers kaarten downloaden en deze offline raadplegen.

Dat schrijven Amerikaanse media na de lancering van de nieuwe applicatie. Gek genoeg rept Google in de officiële verklaring niet van de functionaliteit.

Gebruikers kunnen routes plannen en vervolgens de betreffende kaarten opslaan. Het gaat nog wel om een beperkte straal van 16 kilometer rond het gekozen adres. Een kaart kan ook zonder route worden opgeslagen.

Navigatie

De nieuwe functie maakt Google Maps geschikter voor bijvoorbeeld navigatie in auto’s. Het grote verschil met een navigatiesysteem van bijvoorbeeld TomTom was altijd dat Google Maps naast GPS ook een internetverbinding nodig heeft en die is er niet altijd buiten de bebouwde kom.

Maps was al eerder offline te gebruiken door de cachefunctie waardoor bepaalde opdrachten werden opgeslagen. Nu kan de gebruiker dus zelf kiezen welke kaarten worden bewaard en zijn de mogelijkheden uitgebreid.

Melding

Naast de offline functie heeft Google ook andere nieuwe onderdelen aan Maps toegevoegd. Zo is het mogelijk een melding in te stellen wanneer een bepaald punt van een reis wordt bereikt. Google Maps kan bijvoorbeeld aangeven dat er overgestapt moet worden wanneer iemand met de trein reist.
 

Lees meer over:
Tip de redactie