Google eist openbare profielen op Google+

AMSTERDAM – Het sociale netwerk Google+ gaat alle privéprofielen na 31 juli verwijderen omdat de zoekgigant van mening is dat alle profielen openbaar moeten zijn zodat de volledige naam en het geslacht te zien is.

Volgens Google is dat gewenst omdat mensen elkaar anders niet kunnen vinden. Op dit moment kunnen gebruikers hun profiel nog volledig op privé zetten waardoor zij niet te vinden zijn voor anderen.

Google+ is pas twee weken oud en nog alleen op uitnodiging beschikbaar. Er gaan de afgelopen dagen wel al berichten rond dat Google het sociale netwerk zou hebben opengezet, maar veel geïnteresseerden stuiten nog op foutmeldingen.

Privacy

Het sociale netwerk van Google zou de grote concurrent van Facebook moeten worden. Google+ onderscheidt zich doordat het gebruikers informatie heel eenvoudig met bepaalde groepen mensen laat delen, bijvoorbeeld babyfoto’s alleen met familie.

Daarnaast stelt Google het belang van privacy hoog in het vaandel te hebben. Het profiel is vrij eenvoudig en uitgebreid aan te passen naar de privacywensen van de gebruiker.

Toch zal het bedrijf alle privéprofielen na 31 juli gaan wissen, gebruikers dienen voor die datum hun profiel op openbaar te zetten. Wel kan dan bepaalde informatie zoals woonplaats of werk afgeschermd worden, zolang het basisprofiel maar te vinden is.

Lees meer over:
Tip de redactie