AMSTERDAM - De eens succesvolle sociale netwerksite Myspace staat op het punt om voor hooguit 35 miljoen dollar (24 miljoen euro) te worden verkocht, zo bericht persbureau Bloomberg woensdag op basis van betrokkenen bij de onderhandelingen.

Het bod zou daarmee lager liggen dan bijvoorbeeld het bedrag dat eerder dit jaar werd neergelegd voor de Nederlandse netwerksite Hyves. De sociale 'reus' Facebook zou inmiddels 71 miljard dollar waard zijn.

Het moederbedrijf van Myspace, News Corporation, legde in 2005 nog 580 miljoen dollar neer voor de site waar nu naar schatting nog zo'n 35 miljoen bezoekers per maand hun profiel bijhouden. In 2006, voor de opkomst van Facebook, was Myspace wereldwijd de populairste sociale netwerksite.

Na een snelle daling van het aantal gebruikers besloot News Corporation in februari de site voor 100 miljoen in de markt te zetten. Dat bedrag lijkt nu bij lange na niet gehaald te gaan worden.

Behalve het advertentienetwerk Specific Media zou ook een private investeerder (Golden Gate Capital) interesse hebben getoond. Bij Myspace werken nog zo'n 400 mensen.