AMSTERDAM – Het bestand dat eerder deze week door hackersgroep LulzSec online werd gezet, bevat de e-mailadressen en wachtwoorden van 1300 Nederland waarvan vijftien van mensen werkzaam bij het Ministerie van Defensie.

Dat blijkt uit een analyse van Security.nl.

LulzSec viel de afgelopen weken verschillende websites van onder meer Sony en de CIA aan en liet zondag weten te stoppen met de acties. Als afscheid publiceerde de groep een bestand met 750.000 accounts, sommige met e-mailadres en wachtwoord.

NAVO

Een deel van de gegevens is afkomstig van Nato-bookshop.org, een boekwinkel van de NAVO. In de lijst zijn ook vijftien accounts te vinden van Defensiepersoneel. Welke functies zij bekleden is onduidelijk.

Het ministerie wilde tegenover Security.nl niet reageren op het lek en verwijst naar de NAVO omdat de gegevens daar vandaan komen.

De website wijst erop dat de e-mailadressen gebruikt kunnen worden voor een gerichte aanval of voor phishing waarbij iemand zich voordoet als personeel van Defensie. Het ministerie wilde ook op deze speculaties niet ingaan.

Alle e-mailadressen, zonder wachtwoorden, zijn op een speciale website te vinden.