AMSTERDAM – Activistengroep Anonymous gaat een DDoS-aanval uitvoeren op websites van de Israëlische overheid. Ook de Amerikaanse stad Orlando moet het ontgelden.

Dat heeft Anonymous maandag in een verklaring laten weten. De aanval op Israël zou binnen 24 uur na het bericht plaatsvinden.

Bij een DDoS-aanval worden websites met zo veel mogelijk verkeer bestookt totdat ze offline gaan. Anonymous voerde eerder zulke aanvallen uit op websites van de overheden van Tunesië en Egypte in verband met de onrust die daar toen heerste.

De groep noemt de actie operatie Intifada. Of de aanval gerelateerd is aan het verwijderen van een Palestijnse applicatie uit de App Store is niet bekend. Vorige week vroeg Israël aan Apple een applicatie, ThirdIntifada, te verwijderen. De applicatie zou bijdragen aan gewelddadige Palestijnse protesten.

Orlando

Tegelijkertijd richt Anonymous zich op de Amerikaanse stad Orlando in Florida. De groep dreigt verschillende websites gerelateerd aan de stad offline te halen. Dit vanwege de arrestatie van leden van een groep die dakloze mensen in een park in de stad eten geven zonder toestemming.

Sommige websites die door de groep genoemd worden, zijn echter geen eigendom van de stad.