AMSTERDAM – UPC biedt kleinzakelijke klanten vanaf maandag mobiel internet voor op laptops en tablets. Het bedrijf verwacht nog dit jaar een mobiel internetabonnement voor consumenten te introduceren.

Dat laat UPC maandag weten in een verklaring.

Kleinzakelijke klanten kunnen vanaf maandag mobiel internetten via het netwerk van Vodafone. UPC wil met de nieuwe dienst de concurrentiepositie verstevigen omdat ondernemers “altijd en overal online willen zijn”, aldus het bedrijf.

Bundel

De bundel UPC Zakelijk Mobiel internet biedt tot 14,4 Mb internet. Er kunnen vijf simkaarten per bundel worden afgenomen. Klanten krijgen 200MB voor 10 euro en 5GB voor 35 euro. Klanten die geïnteresseerd zijn in de dienst moeten wel Alles-in-1 Zakelijk of Zakelijk Fiber Power Internet afnemen bij UPC.

Frequentieveiling

Het bedrijf heeft al eerder aangegeven, net als Ziggo, actiever te willen worden op de mobiele internetmarkt. De bedrijven hebben samen UPC/Ziggo in het leven geroepen en zullen als één partij proberen mobiele frequenties op te kopen bij de veiling begin 2012.

Volgend jaar worden de frequenties voor mobiel internet opnieuw ingedeeld en geveild. Er is dan ook ruimte voor nieuwkomers.

Lees alles over de frequentieveiling