AMSTERDAM – Telecombedrijf Nokia Siemens is er volgens anonieme bronnen niet in geslaagd een groot deel van de aandelen te verkopen. Volgens Nokia zijn er echter nog genoeg mogelijkheden.

Dat melden Amerikaanse media maandag.

Het bedrijf heeft sinds 2007 slechts in twee kwartalen winst weten te boeken en zou daarom moeite hebben bedrijven te vinden die willen investeren. Om de aandeelhouders tevreden te houden zou nu extra geld in het telecombedrijf gestoken worden.

Nokia laat maandagochtend in een reactie op de uitgelekte berichten weten dat er nog genoeg mogelijkheden voor het bedrijf zijn.

1 miljard

Nokia Siemens werd in 2006 opgericht en ging in 2007 echt van start. Nokia en Siemens hebben allebei 50 procent van het bedrijf in handen en hoopten snel samen meer omzet te kunnen realiseren. Inmiddels draait het bedrijf zo’n 1 miljard dollar verlies per jaar.

Nokia levert vier van de zeven bestuursleden, maar volgens geruchten bestaat er een kans dat Siemens de controle over het bedrijf overneemt omdat Nokia niet aan de verplichtingen zou voldoen.