AMSTERDAM – Facebook heeft Microsoft verslagen wat betreft unieke bezoekers in de maand mei. Ook in andere landen groeit het aantal Facebookbezoekers flink.

Dat blijkt uit onderzoek van UKOM/Nielsen waarover Reuters maandag bericht.

Facebook trok in de maand mei 26,8 miljoen Britten naar de website, 7 procent meer dan een jaar geleden. Alle Microsoftsites samen trokken 26,2 miljoen Britten. Websites van Microsoft zijn onder meer Msn, Windows Live en Bing.

Google

Google blijft de onverslagen nummer 1 met 33,9 miljoen Britten op alle sites samen. Vorige week bleek uit cijfers van Comscore al dat Google wereldwijd een miljard bezoekers had getrokken in de maand mei.

Microsoft staat globaal gezien op de tweede plek met een geschatte 905 miljoen bezoekers. Facebook staat op 714 miljoen unieke bezoekers.

Groei Facebook

De groei van Facebook in Groot-Brittannië zou vooral te maken hebben met het relatief hoge percentage 50-plussers dat zich aanmeldt voor de netwerksite.

In de Verenigde Staten groeide het aantal bezoekers voor Facebook sinds mei 2010 met 12 procent naar 140 miljoen unieke bezoekers. In Spanje, Frankrijk, Italië en Duitsland groeide het bezoek respectievelijk met 7, 18, 26 en 72 procent.

Ook Twitter kent goede cijfers met een groei van 22 procent in de VS, 48 in Frankrijk, 58 in Italië en zelfs een verdubbeling in Spanje. In Duitsland nam het Twitterbezoek af met 11 procent.