SAN FRANCISCO - Na zeven jaar lijkt de juridische strijd over Facebook eindelijk te zijn afgerond. De tweelingbroers Tyler en Cameron Winklevoss maakten woensdag bekend dat ze afzien van hun eerder aangekondigde gang naar het Amerikaanse hooggerechtshof.

Dat meldden media in de Verenigde Staten.

De broers beschuldigen Facebook-oprichter Mark Zuckerberg van het stelen van het idee voor de site.

De Winklevossbroers leden vorige maand samen met hun partner Divya Narendra een zoveelste juridische nederlaag, deze keer in een hoger beroep.

Schikking

Ze hadden de rechter gevraagd een streep te zetten door de schikking die ze in 2008 hadden bereikt met Zuckerberg. Volgens deze regeling kregen ze 65 miljoen dollar (45 miljoen euro) aan contanten en aandelen Facebook.

De broers vonden later dat ze te weinig geld hadden gekregen en begonnen een nieuwe rechtszaak. Daarin kregen ze nul op het rekest.

''Wij beschouwden deze zaak al een tijdlang als afgesloten, en we zijn blij dat de andere partij het daar nu mee eens is'', zo reageerde Facebook woensdag op het nieuws dat de Winklevossbroers hun procedure bij het hooggerechtshof hadden afgeblazen.

Overeenkomst

De oude overeenkomst blijft nu van kracht. De waarde van Facebook is in de afgelopen jaren fors gestegen, waardoor de rivalen van Zuckerberg inmiddels meer dan 200 miljoen dollar (140 miljoen euro) onder elkaar kunnen verdelen.

De schikking doet Zuckerberg weinig pijn. Analisten schatten dat Facebook bij een beursgang in 2012 een waarde kan hebben van 70 tot 100 miljard dollar.

Klasgenoten

De broers Winklevoss waren klasgenoten van Zuckerberg op de Universiteit van Harvard. Ze zeggen dat ze hem inhuurden om de software voor hun sociale netwerksite ConnectU af te maken.

Maar Zuckerberg zou de code hebben gepikt en in 2004 Facebook zijn begonnen. De ruzie is verfilmd in The Social Network. Die film werd eerder dit jaar onderscheiden met drie Oscars.