AMSTERDAM – Een Israëlische minister heeft Apple gevraagd een applicatie uit de App Store te verwijderen. De applicatie zou gebruikt worden om afspraken te maken rond protesten.

Dat melden verschillende Amerikaanse media op basis van een brief die minister Yuli-Yoel Edelstein verstuurde naar Steve Jobs, CEO van Apple.

De applicatie ThirdIntifada is in het Arabisch geschreven en zou volgens Edelstein informatie doorsturen over Palestijnse protesten waarvan sommige gewelddadig. “Ik ben ervan overtuigd dat u inziet dat deze applicatie desastreuze gevolgen kan hebben”, zo schrijft Edelstein volgens Reuters.

Naast informatie over protesten biedt de applicatie links naar nationalistische Palestijnse video’s en muziek.

Facebookpagina

De makers van de app hebben volgens Edelstein onlangs ook een Facebookpagina geopend. Edelstein heeft tevens een brief geschreven naar de sociale netwerksite waarna de pagina werd verwijderd.

Edelstein en Danny Ayalon, plaatsvervangend minister van Buitenlandse Zaken, zien de applicatie en Facebookpagina als nieuwe pogingen gewelddadige aanvallen tegen de staat te realiseren.

“Bedrijven als Facebook en Apple hebben een globaal bereik en een verantwoordelijkheid en ze zijn zich bewust van deze verantwoordelijkheid. Ik weet zeker dat Apple dezelfde actie zal ondernemen als Facebook”, aldus Ayalon.