AMSTERDAM – Apple hoeft de toekomstige iPhone 5 en iPad 3 voorlopig niet te laten zien aan Samsung in verband met een rechtszaak tussen de twee bedrijven.

Dat blijkt uit documenten van de Amerikaanse rechtbank waarover Fosspatents beschikt.

Samsung eiste inzage in de toekomstige producten van Apple omdat het bedrijf inbreuk zou maken op patenten van Samsung. De aanklacht volgde nadat Samsung zelf beschuldigd was van het ‘slaafs kopiëren’ van de iPhone en iPad.

Apple eiste een aantal testmodellen van de Galaxy-smartphones en –tablets. Een rechter vond de eis gegrond en dus mocht Apple de producten vergelijken met eigen producten.

iPhone 5 en iPad 3

Samsung wilde vervolgens de iPhone 5 en iPad 3 zien om te kijken of er ook problemen zouden ontstaan bij toekomstige modellen. De rechter heeft dit nu afgewezen omdat de situatie in dit geval heel anders is.

Zo waren de producten van Samsung al in omloop nadat het bedrijf de nieuwe Galaxy Tab al had uitgedeeld op een conferentie in de Verenigde Staten. De producten van Apple zijn nog niet in omloop en zijn bovendien nog niet eens aangekondigd.

Toekomst

Wel wordt Samsung een mogelijkheid gegeven om later nogmaals inzage in de producten van Apple te eisen, wanneer deze producten officieel bevestigd zijn. Een andere eis van Apple om de verkoop van een aantal Galaxyproducten in de Verenigde Staten te verbieden, is door de rechter afgewezen.

Apple kan deze eis later opnieuw indienen wanneer de iPhone 5 en iPad 3 in de verkoop gaan, aldus de rechter.