BANGALORE - De derde stad van India is voorlopig niet op Google's Street View te zien. De politie van Bangalore heeft de camera-auto's die de stadsfoto's maken, verboden.

Dat heeft een woordvoerster van internetgigant Google dinsdag laten weten.

Bangalore vreest dat terroristen de beelden kunnen misbruiken, verklaarde de commissaris van de plaatselijke politie. ''We zijn er huiverig voor dat de straten en buurten worden gefotografeerd en openbaar worden gemaakt'', aldus de politiechef van Bangalore.

''We hebben een brief van de politiecommissaris van Bangalore ontvangen en bestuderen die. We zullen geen opnames maken tot we met de politie hebben gesproken'', verklaarde de zegsvrouw van Google.

Ophef

Over Street View ontstaat herhaaldelijk ophef wegens privacyschendingen. Zo verzamelden de Google-auto’s gevoelige informatie die via onbeveiligde wifi-netwerken van internetgebruikers waren verzonden.

Ook moest Google honderden foto’s verwijderen. Die toonden onder meer een brakende persoon en een man die een seksshop verliet. In Frankrijk heeft Google een hoge boete gekregen, in Groot-Brittannië dreigt ook straf. Ook in Nederland heeft het CBP een straf opgelegd aan Google.