ROTTERDAM - Apple heeft donderdag zijn aanklacht tegen Samsung verder uitgebreid. Aan de lijst met producten die een inbreuk zouden maken op patenten van Apple, is onder meer de Samsung Galaxy S II toegevoegd.

Dat meldt patentspecialist Florian Mueller op zijn blog naar aanleiding van een analyse van de aanklacht tegen Samsung.

Volgens Apple heeft Samsung "meer dan ieder ander bedrijf producten gemaakt die duidelijk zijn afgekeken van Apple en inbreuk maken op diens patenten". Met name de iPad en de iPhone zouden hierbij als 'inspiratiebron' hebben gediend.

Apple meent dat het Koreaanse bedrijf op die manier "een graantje probeert mee te pikken" van zijn succes. De lijst met producten van Samsung die afgeleid zouden zijn van de iPad en de iPhone is daarom nu door Apple met veertien stuks uitgebreid, zo stelt Mueller.

De Samsung Galaxy S II is een van de nieuwelingen, evenals de Galaxy Tab 10.1 en de Nexus S 4G. Op de lijst waren eerder al onder meer de Galaxy S 4G en de Nexus S te vinden.

Slaafs

Samsung en Apple zijn sinds enkele maanden met elkaar in een juridische strijd verwikkeld. Op 19 april klaagde Apple Samsung aan wegens het 'slaafs' kopiëren van de iPhone en de iPad.

Samsung sloeg kort daarna terug met een aanklacht tegen Apple dat volgens Samsung juist inbreuk op tien van zijn patenten zou hebben gemaakt.