AMSTERDAM - Ruim eenderde van de 26.000 mobiele telefoons die eerder deze week in Engeland uit een opslagruimte werden gestolen, is weer teruggevonden. Ook zijn er vijf verdachten aangehouden, aldus de Londense politie.

Zondag werden uit een distributiecentrum bij het Londense vliegveld Heathrow 26.000 Samsung A300 telefoons gestolen. Die waren door de Britten geïmporteerd en lagen klaar om verder verspreid te worden.De telefoons hadden een gezamenlijk waarde van 4,2 miljoen pond (€ 6.746.880).

De politie heeft dinsdag vijf verdachten aangehouden en zeker 10.000 gsm's teruggevonden.Volgens de politie zouden de dieven niets aan de mobiele telefoons hebben omdat ze elektronisch 'onbruikbaar' zijn gemaakt.

Het grootste deel van de teruggevonden buit is weer aan Samsung teruggegeven, slechts enkele toestelen worden vastgehouden als bewijsmateriaal.

De grote gsm-diefstal is overigens de tweede grote roof die plaatsvindt in de omgeving van Heathrow.Onlangs werd er ook voor 6,5 miljoen pond aan buitenlandse valuta uit een waardetransport gestolen. Of de twee zaken iets met elkaar te maken hebben, kon de politie niet zeggen.

/NETDieven stelen 26.000 gsm'sBrit krijgt twee jaar celstraf voor diefstal gsm'Britse gsm-dieven vijf jaar achter de tralies'