AMSTERDAM - De mysterieuze Harry Potter-website die donderdag opdook, heeft te maken met een onaangekondigde videogame.

Pottermore, de naam van de website, zou verwijzen naar Harry Potter Multiplayer Online Roleplaying Experience.

Het zou dus moeten gaan om een online rollenspel binnen het universum van Harry Potter, zo concludeert de gamewebsite Massively. Het spel is vanaf donderdag te spelen, zo staat in de aankondiging.

Warner Bros heeft de merknaam Pottermore geregistreerd. Pottermore zou volgens de beschrijving een online netwerk moeten worden waarbinnen meerdere gebruikers kunnen samenwerken en met elkaar kunnen communiceren.

Turbine Entertainment

In 2008 werd de gamestudio Turbine Entertainment, bekend van Lord of the Rings Online, in verband gebracht met een online game rond tovenaarsleerling Harry Potter.

Donderdag werd bekend dat schrijfster J.K. Rowling bezig is met een nieuw project. Het zou niet gaan om een boek en bovendien zouden de werkzaamheden niet direct gerelateerd zijn aan Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2, de laatste Harry Potter-film die volgende maand uitkomt.

J.K. Rowling heeft eerder gezegd dat het 'hoogst onwaarschijnlijk' is dat er nog een werk over de tovenaarsleerling komt. Ze schreef in totaal zeven boeken over Harry Potter.