AMSTERDAM - Het Stadsdeel Oost van de gemeente Amsterdam heeft zaterdag aangifte gedaan van diefstal of verduistering van vertrouwelijke informatie.

Op de website Geenstijl is zaterdag een deel van deze informatie gepubliceerd, zo maakte Stadsdeel Oost bekend.

Het gaat om verslagen van niet openbare vergaderingen, officiële raadsstukken en andere interne bestuursinformatie waartoe via een inlogcode toegang is gekregen. Hoe de website aan de gevoelige informatie komt, is nog onbekend.

Geenstijl meldde dat de inloggegevens op de website van het stadsdeel stonden. De stukken gaan onder meer over het muziekcentrum MuzyQ waarover al langere tijd onrust bestaat. Het stadsdeel stond garant voor MuzyQ maar kreeg hierbij een miljoenenstrop te verwerken.

Geen mededelingen

Omdat het om vertrouwelijke documenten gaat, wil het stadsdeel hierover geen verdere mededelingen doen.

Raadsvoorzitter Gery de Boer liet zaterdagavond weten dat ze opdracht heeft gegeven aan de griffie om de beveiliging van de raadsinformatie te verbeteren.

Volgens haar was de toegang tot het systeem te eenvoudig maar was hiervoor gekozen om de deelraad snel en gemakkelijk van informatie te voorzien. ''Hier balen we allemaal van, dit mag niet meer gebeuren”, aldus De Boer.