AMSTERDAM – T-Mobile verlaagt de kosten van mobiel internet in het buitenland.

Dit maakt het bedrijf vrijdag bekend. Met verschillende internetpassen voor binnen- en buiten de Europese Unie moet de toegang tot internet met het zogenoemde Travel & Surf in het buitenland gemakkelijker worden.

Voor een dagpas van 5 MB voor binnen de EU betaal je vanaf 1 juli 1,95 euro. Een weekpas met onbeperkt internet kost 14,95 euro en voor diezelfde prijs koop je een weekpas van 10 MB in landen als Canada, Suriname of Marokko.

Bestaande klanten van T-Mobile kunnen zich hiervoor aanmelden bij de klantenservice. Voor nieuwe klanten geldt Travel & Surf al direct.

Tarieven omlaag

Eerder al verlaagde KPN de kosten voor mobiel internet in het buitenland. Ook de waarschuwingssms’jes die verstuurd worden bij een verbruik ter waarde van vijftig euro worden nu door KPN in alle landen verstuurd.

Eind vorig jaar konden klanten van telecombedrijf Vodafone al goedkoper mobiel internetten in zestien Europese landen. Hier moet wel eerst een eenmalige bijdrage voor worden betaald.

Vanaf 1 juli 2012 zal Eurocommissaris Neelie Kroes een maximumprijs van 90 eurocent per MB instellen. Een jaar later wordt het maximum 70 cent en per 1 juli 2014 50 cent.