AMSTERDAM – Webwinkel Amazon.com verloor 3 miljoen dollar (ruim € 2 miljoen) aan Born This Way, het nieuwe album van Lady Gaga. Amazon bood de digitale versie van dat album in de week van release aan voor slechts 99 dollar cent (€ 0,70).

Dat schrijft New York Magazine vrijdag. De speciale aanbieding van Amazon duurde slechts twee dagen, waarin het album 440.000 werd gedownload. Dat komt neer op tweederde van het totale aantal legale downloads van Born This Way in de VS. New York Times meldde eerder dat Amazon de volledige kostprijs per gedownload album zou aftikken.

Die kostprijs komt volgens de krant neer op 8 tot 9 dollar. Daarmee zou de promotiestunt met Lady Gaga het bedrijf tussen de 3 en 3,5 miljoen dollar hebben gekost. Inmiddels biedt Amazon de download van de reguliere editie van Born This Way aan tegen de verkoopprijs van 6,99 dollar en 12,99 dollar voor de special edition.

Donderdag zei Lady Gaga nog tegen Wall Street Journal dat ze een download van haar album niet meer waard vond dan 99 cent en ze prees Amazon, omdat het bedrijf “iedereen de kans geeft om muziek te kopen”. Born This Way verkocht in de eerste week ruim 1,1 miljoen exemplaren in de VS. Minder dan de helft daarvan waren fysieke exemplaren.