HOOFDDORP - De PlayStation Store is sinds donderdagochtend weer beschikbaar, meldt Sony op de officiële PlayStation Blog. Veel mensen die de service proberen te bereiken en gebruiken, krijgen echter nog te maken met foutmeldingen.

Dit komt mogelijk door opstartproblemen en doordat veel mensen tegelijk de PlayStation Store proberen te bezoeken en content willen downloaden.

De zogenaamde Welcome Back-pakketten worden nog gestest en zijn zodoende nog niet te vinden in de PlayStation Store. Sony belooft gamers op de PlayStation Blog op de hoogte te houden van nieuwe content die in de Store verschijnt.

Welcome Back

Gamers die voor 20 april een PlayStation Network-account hebben aangemaakt kunnen twee gratis games downloaden. Voor PlayStation 3 is er keuze uit InFamous, LittleBigPlanet, Wipeout HD/Fury, Ratchet and Clank: Quest for Booty en Dead Nation.

PlayStation Portable-gamers kunnen ook kiezen uit LittleBigPlanet, ModNation Racers, Pursuit Force en Killzone Liberation. Daarnaast krijgt elke PlayStation Plus-abonnee zestig dagen gratis toegang tot PlayStation Plus.

Accounthouders die nu geen actief PlayStation Plus-abonnement hebben, krijgen dertig dagen PlayStation Plus gratis.