AMSTERDAM - Twitter heeft woensdag officieel haar fotodienst aangekondigd. De verwachting is dat in de loop van de komende weken de uploadfunctie te gebruiken zal zijn op de berichtensite.

Gisteren gingen er al geruchten de ronde dat Twitter met een eigen fotodienst zou komen. Dit is nu door het bedrijf zelf bevestigd. Twitter werkt hiervoor samen met Photobucket, die de foto's gaat hosten

Met de nieuwe functie zal het mogelijk worden om direct een foto toe te voegen aan een Tweet. De dienst zal voor zowel de normale website als alle officiële apps op smartphones te gebruiken zijn.

Voor gebruikers zonder smartphone zal Twitter gaan werken met mobiele providers om de dienst te gebruiken voor tekstberichten.

Nu kunnen mensen nog foto's toevoegen via andere fotosites zoals Twitpic en Flickr. Omdat deze sites veel inkomsten halen uit advertenties, zou de fotodienst van Twitter wel eens een strop voor deze sites kunnen betekenen.

Zoekfunctie

Ook is er vanaf vandaag een compleet nieuwe versie van Twitter Search beschikbaar. De verbeterde zoekfunctie zorgt voor meer relevenante Tweets bij de zoekresultaten van een bepaald onderwerp en er worden nu ook gerelateerde foto's en video's getoond.