AMSTERDAM – Skype heeft per ongeluk gamesoftware geïnstalleerd op computers van gebruikers die met een update probeerden eerdere problemen te verhelpen.

Dat blijkt uit klachten op het Skypeforum en een verklaring van het bedrijf zelf.

Vorige week deed zich een storing voor waarbij gebruikers wereldwijd het internetbelprogramma niet meer konden opstarten. Skype loste het probleem op met een update die aan klanten aangeboden werd.

Dit weekend bleek dat bij deze update voor Windows per ongeluk extra software is meegeleverd van partner Easybits. Dit bedrijf maakt gamesoftware voor Skype Extras. Deze software is nu bij gebruikers op de computer verschenen.

Oplossing

Veel mensen op het forum maakten zich zorgen over schadelijke gevolgen, maar Skype laat weten dat het geen malware is en gaat om een simpel en niet gevaarlijk foutje. Het probleem is dat de software niet correct geïnstalleerd wordt en daarom ook niet op de juiste manier verwijderd kan worden.

Skype werkt momenteel aan een oplossing: “De update is uitgezet en we werken samen met Easybits aan een oplossing voor het probleem en zorgen dat dit in de toekomst niet nog eens zal gebeuren.”