AMSTERDAM - De grote Nederlandse telecombedrijven verwachten dat op Valentijnsdag het sms-gebruik een piek zal vertonen. De firma's voorspellen dat vooral jongeren via de mobiele telefoon of per e-mail een liefdesverklaring sturen.

Vorig jaar steeg het sms-gebruik van Libertel, nu Vodafone, met ruim 35 procent. Telfort constateerde een toename van 25 procent en ook Ben maakte melding van een stijging.

Abonnees van Vodafone kunnen het object van hun liefde verrassen met een anoniem sms'je. "De ontvanger kan dit berichtje dan terugsturen naar degene van wie hij denkt dat het afkomstig is. Zo kan er wellicht iets moois ontstaan", vertelt een woordvoerder van het telecombedrijf.

Ook is het mogelijk om Valentijns-'ringtones' op een mobiele telefoon te zetten. Het gaat dan om liefdesliedjes. "Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete zwijmelnummer horen", zegt de woordvoerder. Ook kan de internetgebruiker logo's, foto's en speciale e-cards mobiel versturen.

Berekenen

Als iemand twijfelt aan zijn relatie, kan hij op de site van Hi

Telecombedrijf Ben wil zijn abonnees ook in staat stellen Valentijnsdag te vieren met de mobiele telefoon. Op de website van Ben staan onder andere 'ringtones' en internetkaarten.

De sms-hausse op februari verklaart Ben door het toenemende gebruik van de gsm en ook is Valentijnsdag steeds populairder geworden.

/LINKKPN MobileVodafoneTelfortBenDutchtone