NEW YORK - De CEO van Microsoft, Steve Ballmer, moet opstappen. Dat zegt de invloedrijke hedgefondsmanager David Einhorn.

Volgens Einhorn leeft Ballmer, die in 2000 Bill Gates opvolgde als topman van het Amerikaanse softwareconcern, in het verleden en is hij de belangrijkste reden dat er geen beweging in het Microsoft-aandeel op de beurs zit.

''Iemand anders moet een kans krijgen'', aldus de hedgefondsmanager. Microsoft wilde niet reageren op de opmerkingen van Einhorn.

Geen reactie

Microsoft wilde niet reageren op de opmerkingen van Einhorn, maar volgens een welingelichte bron staat het bestuur van de softwaregigant als één man achter Ballmer, aldus persbureau Reuters.

Hedgefondsmanager Einhorn maakte naam met zijn waarschuwing over de financiële toestand van zakenbank Lehman Brothers, voordat deze financiële instelling in elkaar stortte.

Paul Allen

Eerder leverde Paul Allen, medeoprichter van Microsoft, al kritiek op het bedrijf. Ook hij vindt dat Microsoft achter de feiten aanloopt en niet snel genoeg handelt. Allen noemde Ballmer overigens niet bij naam als oorzaak van dit probleem.

Wel schreef Allen in zijn boek dat Ballmer en Bill Gates, de andere oprichter van het bedrijf, hem toen hij ziek was het bedrijf uit wilde werken.