'Netwerken Sony blijven kwetsbaar'

AMSTERDAM – De netwerken van Sony blijven kwetsbaar drie weken nadat het Japanse elektronicaconcern ontdekte dat het Playstation netwerk doelwit was geworden van een aanval van hackers.

Dat meldt persbureau Reuters dit weekeinde op basis van het commentaar van een internetexpert. John Bumgarner van de Amerikaanse Cyber Consequences Unit heeft een ‘handjevol fouten’ in Sony’s netwerken gevonden, waar hackers dankbaar gebruik van kunnen maken.

“Sony heeft nog steeds verscheidene externe beveiligingsissues die het moet aanpakken”, aldus Bumgarner tegen het persbureau. Hij stelt dat hackers slechts een browser, Googles zoekmachine en basiskennis van beveiligingssystemen op internet nodig hebben om de netwerken te kraken.

Verspreid

De problemen van Sony beperken zich volgens de internetexpert niet tot het Playstation netwerk en de Sony Online Entertainment systemen.

Hij vond ook lekken in andere netwerken van het bedrijf, zoals Sony Corporation of America en Sony Pictures Entertainment.

Sony wilde niet reageren op het nieuws van het persbureau.

Betaalgegevens

Op 19 april werd het Playstation Netwerk van Sony stilgelegd, nadat het Japanse bedrijf had ontdekt dat het systeem eerder die maand gekraakt was.

Persoonlijke gegevens van 77 miljoen gamers, waaronder ook betaalgegevens, kwamen daardoor op straat te liggen.

Lees meer over:
Tip de redactie