Facebook verwijdert naamgenoot Mark Zuckerberg

AMSTERDAM - Een naamgenoot van Facebookoprichter Mark Zuckerberg is verwijderd van de populaire netwerksite wegens een 'valse identiteit'. De man deed er eerder al vier maanden over om lid te worden.

Dat schrijven Amerikaanse media op basis van een interview gegeven door Mark S. Zuckerberg, de naamgenoot van de beroemde Zuckerberg.

Toen de Amerikaanse man ooit lid wilde worden van Facebook gaf dit al problemen. "Ik werd geweigerd vanwege van mijn naam", aldus de adovcaat Zuckerberg. "Als bewijs moest ik een kopie van mijn rijbewijs en geboorte-akte opsturen."

Dreigbrief

"Maar toen gebeurde er nog niets. Ik besloot een dreigbrief te sturen en voor ik het wist, werd ik ineens toegelaten. Ik ben er vier maanden mee bezig geweest."

Inmiddels is de man al twee jaar actief op Facebook en krijgt hij duizenden vriendschapsverzoeken van mensen die denken dat hij dé Mark Zuckerberg is. "Mensen vragen me zelfs om geld."

Maandag kwam de Amerikaan echter voor een onaangename verrassing te staan: zijn profiel was verwijderd en zijn vrienden dachten dat hij hen 'ontvriend' had.

Kate Middleton

"Als reden gaf Facebook op dat ik een valse identiteit heb. Het verbaast me dat zo'n succesvolle site zo veel moeite kan hebben met naamgenoten." Eerder werd ook al het profiel van Kate Middleton verwijderd, een naamgenoot van de toenmalige verloofde van de Britse prins William.

Facebook heeft nog niet op de situatie gereageerd.
 

Lees meer over:
Tip de redactie