Google presenteert Chrome OS-laptops

AMSTERDAM - Google heeft woensdag de Chromebook gepresenteerd. Een Chromebook is een Netbook met het besturingssyteem Chrome OS.

Dit maakte Google bekend op zijn blog.

In december vorig jaar kondigde Google het besturingssysteem Chrome OS aan. Het systeem is open source en is volgens Google snel, simpel en veilig. Reden om ook hun laptops er mee uit te rusten.

De Chromebooks werden ontwikkeld door de partners van Google, Acer en Samsung. De voordelen van de laptops zijn volgens de ontwikkelaars dat door de automatische updates de laptop alleen maar sneller zal worden. Volgens Google start een Chromebook in 8 seconden op.

Netbooks zullen vanaf 15 juni beschikbaar zijn in Nederland, Engeland, Frankrijk, Italië, Spanje en de Verenigde Staten.

Specificaties

De Samsunglaptop beschikt over een 12,1 inch scherm met een resolutie van 1200 bij 800. De laptop is uitgerust met twee USB 2.0-poorten, een mini-VGA-poort, een HD-webcam en heeft meer dan 8,5 uur batterijduur.

De Samsung weegt 1,48 kilo. Europese prijzen zijn niet bekend, maar de wifiversie zal in de VS 329 dollar kosten. De 3G-uitvoering kost 499 dollar.

De Acer is met 1,34 kilo iets lichter dan de Samsung en heeft ook een iets kleiner scherm; 11,6 inch. Verder is de Acer uitgerust met eenzelfde HD-webcam en dezelfde USB-poorten, maar de Acer heeft een hmdi-poort.

Ook de batterijduur is een stuk minder lang; zo'n zes uur. Beide laptops beschikken over een Intel AtomTM Dual-Core processor. De Acer zal vanaf 349 dollar beschikbaar zijn.

Lees meer over:
Tip de redactie