Google kondigt streaming muziekdienst aan

ROTTERDAM - Google heeft tijdens zijn I/O conferentie voor ontwikkelaars het programma Music Beta voor pc en Mac aangekondigd. Hiermee kunnen gebruikers hun muzieknummers uploaden naar de cloud en vervolgens afspelen op verschillende apparaten.

Wanneer gebruikers muziek uploaden via Music Beta, worden ook bijvoorbeeld afspeellijsten geupload en de waardering die mensen aan hun muzieknummers hebben gegeven. Deze zijn dan ook meteen op andere apparaten te zien.

Maximaal 20.000 nummers kunnen door gebruikers van Music Beta worden geupload. Verder krijgt de muziekdienst een feature die vergelijkbaar is met Genius van Apple iTunes.

Het programma 'luistert' hierbij naar de nummers die mensen in hun muziekverzameling hebben en maakt op basis daarvan een afspeellijst.

Gratis

Music Beta is voor Amerikanen per direct beschikbaar, en vooralsnog alleen op uitnodiging. Mensen die interesse hebben kunnen zich aanmelden via music.google.com.

De muziekdienst is gratis zolang deze zich nog in de Beta-fase bevindt. Of mensen daarna voor het programma moeten gaan betalen en zo ja, hoeveel, is niet gezegd.

Vanaf wanneer Music Beta voor Europeanen beschikbaar komt, is niet gezegd.

Films huren

Naast boeken kunnen Amerikanen vanaf vandaag ook films huren via Android Market en streamen via de cloud naar computer of Android apparaten. Prijzen voor het huren van deze films beginnen bij $1,99. Ook HD-films zijn te huur voor prijzen vanaf $4,99.

Films kunnen voor dertig dagen gehuurd worden. Is een film eenmaal gestart, dan moet deze binnen 24 uur af worden gekeken. Daarna is deze niet meer te openen.

Vooralsnog kunnen alleen Amerikanen video's huren via Android Market. Wanneer dit ook voor Europeanen mogelijk wordt, is niet gezegd.

Lees meer over:
Tip de redactie