KPN-dochters Telfort en XS4ALL stappen in televisie

DEN HAAG - Telecombedrijf KPN constateert dat klanten steeds vaker één totaalpakket aan diensten willen afnemen waar het gaat om bellen, internetten en televisiekijken. Daarom zal KPN blijven investeren in het vaste netwerk en het eigen televisieaanbod verbeteren.

Dat heeft KPN dinsdag bekendgemaakt in zijn strategie tot 2015.

Bovendien gaan de dochters Telfort en XS4ALL ook totaalpakketten met bellen, breedbandinternet en -televisie aanbieden.

Mobiel

KPN wil zijn marktaandeel op de markt voor breedbandtelevisie vergroten van 41 procent tot 45 procent in 2015. Voor de mobiele telefonie laat KPN juist marktaandeel varen. Nu zit het bedrijf naar eigen zeggen op 47 procent, dat moet over vier jaar nog minimaal 45 procent zijn.

Het bedrijf houdt daarbij rekening met de toetreding van een nieuwe speler op de mobiele markt want ''dat wil Den Haag''. KPN stelt zich in op de dynamiek in de markt. ''Er gebeurt veel, het belgedrag verandert snel.'' De gemiddelde snelheid van de netwerken wordt opgevoerd, belooft KPN.

Door meer winkels en een verbeterde klantenservice wil KPN dichter op de huid van de consument zitten en zijn reputatie verbeteren. Het aantal winkels wordt uitgebreid van 217 nu naar 300 in 2015. Er wordt extra geld uitgetrokken voor het verbeteren van de klantenservice.

Breedband

Bovendien wil het telecomconcern zijn marktaandeel op de Nederlandse breedbandmarkt in de periode tot 2015 vergroten van 41 tot meer dan 45 procent.

''We gaan onze organisatie vereenvoudigen en de dienstverlening sterk verbeteren. Dit zal een positief effect hebben op de klanttevredenheid en de reputatie van KPN'', aldus de recent aangetreden topman Eelco Blok in een toelichting.

Mobiel internet

In april werd bekend dat KPN minder inkomsten haalt uit mobiele telefonie. Daarom worden de mobiele abonnementen binnenkort aangepast. De focus zal daarbij meer komen te liggen op mobiel internet.

Dinsdag zijn geen extra details bekendgemaakt rondom de mobiele abonnementen.

Lees meer over:
Tip de redactie