'Steeds meer kinderen op sociale netwerksites'

AMSTERDAM - Steeds meer jonge kinderen in de leeftijd van 10 tot 12 jaar hebben een account op sociale netwerksites als Facebook en MySpace. Het aantal Amerikaanse ouders dat het toestaat dat hun kind actief is op een sociale netwerksite, is in een jaar tijd verdubbeld.

Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek onder 1.000 volwassenen. Zeventien procent van deze groep liet weten geen problemen te hebben als hun kind een account heeft op Facebook of MySpace, tegenover acht procent een jaar geleden.

"Steeds meer ouders staan toe dat hun kroost een Facebook-account heeft. Kinderen worden op steeds jongere leeftijd online actief", zegt Janet Taylor, woordvoerder van de Columbia universiteit in New York.

"Dat is niet alarmerend. Ik denk dat het betekent dat we ons bewust moeten zijn van de ontwikkelingen die er gaande zijn en hoe we het beste om kunnen gaan met sociale media", aldus Taylor tegen persbureau Reuters.

De meeste ouders zeggen zelf ook vrij actief te zijn op sociale netwerksites. Zo gebruikt 90 procent van de ondervraagden regelmatig Facebook. Zes procent maakt wel eens gebruik van LinkedIn. Slechts drie procent is actief op Twitter.

Lees meer over:
Tip de redactie