Medeoprichter Microsoft liep miljarden mis door Bill Gates

AMSTERDAM – Paul Allen, medeoprichter van Microsoft, heeft in zijn boek (wederom) uitgehaald naar zijn voormalig partner Bill Gates.

Volgens Allen heeft Gates hem ervan weerhouden te investeren in internetgigant AOL. Hierdoor zou Allen tot veertig miljard dollar (ruim 27,5 miljard euro) misgelopen zijn.

De beschuldigingen staan in een boek dat de medeoprichter van Microsoft schreef over zijn tijd bij het bedrijf. Eerder werd al bekend dat hij in het boek stelt veel belangrijker te zijn geweest voor het bedrijf dan gedacht.

Bovendien zou Bill Gates hem geprobeerd hebben weg te werken toen Allen ziek werd. Allen richtte het bedrijf samen met Gates op in 1975 en werd in 1983 ernstig ziek. Hij verliet het bedrijf definitief in 2000.

AOL

Nu blijkt dat Gates het niet toestond dat Allen geld investeerde in AOL, dat in 2010 een opbrengst van 2,4 miljard wist te realiseren. Als Allen op het juiste moment verkocht had, had hij veertig miljard dollar kunnen opstrijken, aldus de miljardair in zijn boek.

In april uitte Allen in een interview ook al kritiek op de koers van Microsoft. Vooral de snelheid van productontwikkeling laat volgens hem te wensen over.

Lees meer over:
Tip de redactie