AMSTERDAM – Onderzoekers hebben discussies van de hackers van het PlayStation Network op internet gevolgd en stellen dat er mogelijk 2,2 miljoen creditcardnummers gestolen zijn.

Dat schrijft The New York Times vrijdag op basis van uitspraken van deze onderzoekers.

Het PlayStation Network (PSN) werd vorige week gehackt waarna het netwerk waar gamers online games kunnen spelen en dingen kunnen downloaden al meer dan een week offline is.

Sony waarschuwde in een verklaring voor diefstal van persoonlijke gegevens zoals naam, wachtwoord en e-mailadres. Het bedrijf stelde echter dat creditcardgegevens waarschijnlijk niet gelekt waren. De mogelijkheid was er echter wel.

Creditcards

De onderzoekers stellen nu dat de gegevens dus inderdaad gestolen zijn. Hackers zouden op internet tegen elkaar hebben gezegd dat ze een database hebben veroverd waar ook 2,2 miljoen creditcardnummers inzitten. De database zou inmiddels te koop worden aangeboden.

De database zou beveiligingscodes bevatten, een code van drie cijfers gekoppeld aan een creditcard. De code is nodig om betalingen uit te voeren. Volgens Sony wordt deze code niet van gebruikers opgeslagen.