AMSTERDAM – Samsung heeft de rechtszaak tegen Apple uitgebreid met nog eens tien aanklachten rondom patenten in de Verenigde Staten.

Dat blijkt uit de aanklachten die Bloomberg in handen heeft.

Op 19 april klaagde Apple Samsung aan vanwege het ‘slaafs’ kopiëren van de iPhone en iPad van Apple. De Galaxy S en Galaxy Tab zouden te veel lijken op de apparaten van de concurrent.

Samsung sloeg op zijn beurt terug met aanklachten in Duitsland, Japan en Zuid-Korea. Volgens Samsung maakt juist Apple inbreuk op patenten van Samsung. Toen werd alleen bekendgemaakt dat het om technologieën ging waar Samsung recht op had.

Fundamenteel

De nieuwe aanklachten zijn iets duidelijker. Zo stelt Samsung dat Apple ‘patenten gerelateerd aan fundamentele innovaties die de betrouwbaarheid, efficiëntie, kwaliteit en gebruiksgemak van mobiele apparaten verbeteren’ schendt.

Zo zouden patenten geschonden zijn die het mogelijk maken om te bellen en internetten tegelijkertijd. Ook het recht op technieken die bijlagen toevoegen aan berichten en de capaciteit van een mobiel netwerk vergroten, zouden zijn geschonden.

Actie ondernemen

“Apple blijft patenten van Samsung schenden door deze technieken te blijven gebruiken zonder toestemming”, aldus Samsung in de aanklacht. “Wij zullen actief actie blijven ondernemen tegen Apple.”

Apple verwijst in een reactie naar de eerdere uitspraken en blijft erbij dat Samsung degene is die patenten schendt en het ontwerp van Appleproducten heeft gekopieerd. “Het is overduidelijk dat de laatste producten van Samsung heel erg veel lijken op de iPhone en iPad.”