NEW YORK - Het Amerikaanse telecommunicatiebedrijf TCC Teleplex heeft maandag zijn eerste 'internet-cel' geplaatst op een straat in Manhattan, New York. Zoals telefooncellen gebruikt worden om even te bellen, kunnen mensen die de elektronische snelweg op willen even gebruik maken van de nieuwe cel.

Het is de bedoeling over een jaar ongeveer honderd internet-cellen op straten in 'The Big Apple' te hebben. Het eerste exemplaar is te vinden op de hoek van 46th Street en 5th Avenue. De kosten voor gebruikers bedragen vooralsnog een dollar voor vier minuten.

In de rij

"Het gaat om een test van dertig dagen zoals we met de stad New York zijn overeengekomen", aldus Allan Rothenstreich, de verantwoordelijk man van TCC Teleplex voor het project. Maandag leek het in ieder geval een succes te zijn. Mensen stonden in de rij voor het plexiglazen geval.

Het kleine telecommunicatiebedrijf beheert 1500 telefooncellen in de metropool maar heeft de inkomsten daaruit drastisch zien afnemen door de komst van de mobiele telefoon.