AMSTERDAM – News Corp krijgt voor het sociale network MySpace aan het eind van deze week een vijftal biedingen. Dat meldt persbureau Reuters dinsdagavond op basis van een bron.

De biedingen zouden het sociale netwerk op meer dan 100 miljoen dollar waarderen. Volgens de bron gaat het om vijf of meer geïnteresseerden.

Onder hen zijn volgens de bron onder meer private equity bedrijven THL Partners en Criterion Capital, eigenaar van sociale netwerksite Bebo. Ook het Chinese internetbedrijf Tencent en mede-oprichter van MySpace Chris de Wolfe zouden de boeken hebben ingezien.

Geruchten

Er wordt al langer gespeculeerd over een eventuele verkoop van MySpace. Zo deed in februari het gerucht de ronde dat MocoSpace 200 miljoen dollar voor MySpace zou willen neertellen.

MocoSpace is gespecialiseerd in sociale netwerken voor mobiele toestellen.

Facebook

Ruim vijf jaar geleden kocht mediagigant News Corp het sociale netwerk nog voor 580 miljoen dollar. Met de komst van Facebook ging het echter snel bergafwaarts. In 2008 werd het tot dan toe meest populaire netwerk MySpace voorbijgestreefd door Facebook.

News Corp, het bedrijf van miljardair en mediamagnaat Rupert Murdoch, bezit onder meer de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal en de Britse kranten The Sun en The Times.