AMSTERDAM – Microsoft heeft het patent op aankopen via mobiele applicaties in handen gekregen. Het bedrijf vroeg het patent in 2004 aan.

Eerder in april kreeg Microsoft het recht op aankopen in apps toegewezen door het USPTO, dat gaat over het toekennen van patenten, zo wordt nu bekend.

Inmiddels is iets aanschaffen binnen applicaties, zoals edities van tijdschriften of kranten en uitbreidingen in games, doodgewoon. In 2004 was dit het echter nog niet.

Concurrenten

Of de technieken waar Microsoft rechten op heeft gekregen, gebruikt worden door bijvoorbeeld Apple of Google is niet duidelijk. Het betreft patenten op het doen van een aankoop middels een netwerk met een ‘gestroomlijnde interface’.

Engadgets concludeert dat de omschrijving van de rechten zo breed is dat het van toepassing is op aankopen in applicaties zonder het gebruik van een webbrowser, door middel van bijvoorbeeld een link.

Het is niet bekend of Microsoft nu geld zal gaan vragen van concurrenten voor het gebruik van de technieken of dat er rechtszaken gestart worden om gebruik van de techniek te verbieden.