AMSTERDAM – De rechtszaak tussen Oracle en Google zal nog voor november voor de rechter komen.

Dat meldt Reuters op basis van uitspraken van de rechter.

In augustus 2010 klaagde softwarebedrijf Oracle de zoekgigant aan wegens schending van octrooirechten in de software van besturingssysteem Android.

Oracle nam vlak voor de aanklacht het bedrijf Sun Microsystems over en kreeg daarmee een aantal rechten in handen. Het gaat om de Javatechnologie die Google verwerkt heeft in Android. Oracle diende een ongespecificeerde schadeclaim in. Google is volgens het softwarebedrijf op de hoogte geweest van de patentrechten van Sun.

De rechter heeft nog geen precieze datum vastgesteld omdat een schikking tussen de twee bedrijven tot de mogelijkheden behoort. De bedrijven wilden niet reageren.

Meerdere zaken

De zaak van Oracle is niet de enige rondom Android. Apple klaagde verschillende fabrikanten van Androidtoestellen aan en ook Microsoft richt zich op de fabrikanten van apparaten met Android.

Google is ondertussen aan het bieden op de patenten van Nortel, een bedrijf dat onlangs failliet is gegaan en over zesduizend patenten beschikt. Met deze patenten zou Google de positie wat betreft de technieken gebruikt in Android willen verbeteren.