AMSTERDAM – Facebook gaat mogelijk bepaalde content blokkeren in specifieke landen om zo de afzetmarkt voor de netwerksite te vergroten.

Dat stelt, Adam Conner, een lobbyist voor het bedrijf, tegenover de Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal.

“We komen soms in ongemakkelijke situaties terecht omdat we misschien te veel vrijheid van meningsuiting toestaan waar dat in sommige landen nog nieuw terrein is”, stelt Conner.

China

Facebook heeft bevestigd dat Conner werkzaam is bij Facebook, maar wil verder niets kwijt over de inhoud van zijn uitspraken. Wel laat een woordvoerder weten: “We proberen momenteel in China voet aan de grond te krijgen en onderzoeken hoe dit gerealiseerd kan worden, maar we hebben nog geen besluit genomen.”

China staat bekend om de strenge eisen wat betreft informatie op internet. Google verhuisde de zoekmachine al eerder naar Hong Kong om aan de censuur door de Chinese overheid te ontkomen. De overheid blokkeert websites als Facebook en Twitter.

Kritiek op overheid

Welke content Facebook verwacht te gaan blokkeren is niet bekend. Eerder deze week bood de website excuses aan voor het verwijderen van een foto van twee zoenende mannen. In China zal het echter vooral gaan om content gerelateerd aan kritiek op de overheid.