AMSTERDAM – Een hacker die ruim 100.000 computers infecteerde met een virus en ze vervolgens media liet aanvallen die over hem schreven, is veroordeeld tot twee jaar cel.

Dat schrijven Amerikaanse media.

De 48-jarige Bruce Raisley werkte bij de organisatie Perverted Justice, die in samenwerking met de politie en de tv-show To Catch a Predator pedofielen ontmaskeren.

Raisley deed zich samen met anderen voor als minderjarige meisjes en sprak af met pedofielen om ze via een verborgen camera te ontmaskeren en over te dragen aan de politie.

Verleiden

Na onenigheid met de oprichter van de organisatie, Xavier von Erck, vertrok Raisley. Van Erck was niet blij met de ruzie en een besloot Raisley in chatgesprekken te verleiden door zich voor te doen als een vrouw.

De inmiddels veroordeelde hacker besloot zijn vrouw te verlaten voor ‘Holly’, de naam die Von Erck zichzelf had toebedeeld.

Botnet

Toen Raisley achter de waarheid kwam, lanceerde hij een programma waarmee zo’n 100.000 computers geïnfecteerd werden met een virus. Hij gebruikte dit botnet vervolgens om websites van media aan te vallen die artikelen schreven over de situatie tussen hem en Von Erck.

Naast een celstraf van twee jaar, moet Raisley 90.000 dollar betalen aan de getroffen websites.