AMSTERDAM – Datingsite Match.com, met twintig miljoen leden in 25 verschillende landen, gaat in de Verenigde Staten inschrijvingen scannen aan de hand van de nationale databank voor seksdelinquenten.

Dat maakte de datingsite zondag bekend.

De maatregel wordt ingevoerd nadat een vrouw een rechtszaak tegen het bedrijf is gestart omdat ze aangerand is door een man die ze via Match.com ontmoette. De man is eerder veroordeeld voor een seksdelict.

Betrouwbaarheid

De website geeft in een verklaring aan het screenen van nieuwe leden al jaren te overwegen, maar omdat de databank niet volledig betrouwbaar zou zijn, werd daar tot nu toe vanaf gezien.

Na gesprekken met providers en adviseurs veranderde het bedrijf van mening en zal een koppeling met de databank binnen zestig tot negentig dagen gerealiseerd worden.

Niet waterdicht

Match.com benadrukt dat het nooit een waterdicht systeem kan bieden en waarschuwt gebruikers voor een onterecht veilig gevoel. Het bedrijf stelt dat gebruikers altijd zelf een aantal veiligheidsregels in acht moeten nemen.

Zo zouden leden die afspreken bijvoorbeeld een publieke plek moeten uitzoeken, vrienden moeten inlichten en nuchter moeten blijven.