AMSTERDAM – Fabrikanten tonen interesse in het mede door Nokia ontwikkelde MeeGo nu de Finse telefoonmaker steeds minder met het besturingssysteem gaat werken.

Dat schrijft Reuters op basis van uitspraken van Valtteri Halla, betrokken bij MeeGo.

Nokia ontwikkelde het op Linux gebaseerde MeeGo in samenwerking met Intel. Nokia had daarnaast nog het systeem Symbian tot de beschikking, maar stapte onlangs in het bootje met Microsoft waardoor veel smartphones vanaf nu worden uitgerust met Windows Phone.

Nieuwe partners

MeeGo werd ontwikkeld met de gedachte het systeem te gebruiken op high-end smartphones. Nu Windows Phone die positie inneemt, is Intel op zoek naar nieuwe partners. Het bedrijf gaf in februari aan het volste vertrouwen te hebben dat er snel nieuwe partners gevonden zouden worden.

Halla vertelt nu dat na ZTE en China Mobile ook LG zich bij een werkgroep voor het ontwikkelen van een toestel met MeeGo heeft aangesloten.

“De samenwerking tussen Nokia en Microsoft heeft deuren geopend voor anderen. Discussies en gesprekken worden gevoerd. De resultaten zullen nog dit jaar bekend worden, mogelijk zeer binnenkort”, aldus Halla.