AMSTERDAM – Een nieuwe app die werkt als WhatsApp, waarbij sms’jes over het internet verstuurd worden en dus geen extra kosten met zich meebrengen, maakt het mogelijk voor iPhone- en Androidgebruikers gratis met elkaar te bellen via VoIP.

De applicatie Scydo is al langer beschikbaar voor de iPhone en doet in principe hetzelfde als Skype en Fring, maar voegt nu ook contacten uit het telefoonboek toe.

Hierdoor kunnen gebruikers zien welke contacten nog meer over de app beschikken. Specifiek deze functionaliteit heeft mede voor het succes van WhatsApp gezorgd. Omdat de app nu ook beschikbaar is voor Android groeit het aantal contacten mogelijk flink.

Dataverbruik

Het enige nadeel van bellen over VoIP is dat het dataverbruik betreft waardoor mensen die geen onbeperkt mobiel internet hebben mogelijk extra kosten krijgen als zij naast bellen over VoIP ook veel internetten.

Tweakers.net schrijft dat de app toegang wil tot veel privégegevens zoals het telefoonnummer, eventuele adresgegevens. Het bedrijf beweert de gegevens niet door te verkopen en wil verdienen aan mensen die goedkoop willen bellen naar vaste nummer dat niet via Scydo mogelijk is.