AMSTERDAM – Google heeft twee dagen na een rel rondom de beveiliging van diensten voor de Amerikaanse overheid uitgehaald naar Microsoft die de ophef veroorzaakte.

Google noemt Microsoft in een blog ‘onverantwoordelijk’.

Dinsdag beschuldigde Microsoft Google ervan niet over de juiste certificaten te beschikken om diensten te leveren aan de overheid terwijl dat wel gebeurt. Het gaat specifiek om Google Apps for Government. Volgens Microsoft probeerde de zoekgigant de Amerikaanse overheid te misleiden.

'Onverantwoord'

“De beschuldigingen zijn onzin”, schrijft Google nu. “We zijn altijd transparant geweest naar de overheid toe en het is onverantwoord van Microsoft om anders te suggereren.”

Volgens Google heeft het bedrijf een veiligheidscertificaat voor de dienst Google Apps Premier Edition gekregen en is Google Apps daar een onderdeel van, geen aparte dienst zoals Microsoft suggereert.

Google heeft constant met de Amerikaanse instantie die de certificaten uitdeelt, overlegd. “Op dit moment wordt het certificaat nog eens bekeken om te onderzoeken of een aparte benoeming nodig is, maar we zijn altijd open geweest en onze producten zijn veilig.”

Ruzies

De ruzie rondom veiligheid is, na onenigheid over machtsmisbruik, patentschending, zoekresultaten en een lek in IE, de vijfde ruzie tussen de twee techreuzen van dit jaar.