AMSTERDAM – Microsoft heeft woensdagavond (Amerikaanse tijd) in Las Vegas een nieuwe versie van Windows Phone 7 aangekondigd. De Mango-update wordt dit najaar beschikbaar en zal ook in het Nederlands verkrijgbaar zijn.

In de nieuwe versie van Windows Phone zal multitasking worden ingevoerd en zijn de functionaliteiten rondom pushberichten verbeterd.

Ook moet het systeem sneller functioneren en is het openingsscherm iets aangepast waardoor gebruikers direct koppelingen kunnen maken naar delen van applicaties in plaats van de applicatie als geheel.

Bovendien is het mogelijk Live Tiles te plaatsen waarop actuele informatie te zien is.

Nederland

Windows Phone 7 is nu alleen nog beschikbaar in het Engels voor Nederlandse gebruikers. Dit najaar zal Mango dus ook in het Nederlands te gebruiken zijn waardoor ook de applicatiemarkt volledig te gebruiken is.

Microsoft kreeg veel kritiek te verduren omdat de update van Windows Phone 7 naar een nieuwe versie nogal lang duurde. WP7 werd in oktober 2010 gelanceerd.

Vertraging

Joe Belfiore, verantwoordelijk voor Windows Phone bij Microsoft, legt tegenover Reuters uit waarom de update niet beschikbaar is gekomen aan het begin van 2011 zoals verwacht werd.

“Tijdens het testen van de nieuwe versie stuitten we op een paar problemen. Zo bleek dat een aantal smartphones niet meer goed functioneerden nadat de nieuwe versie van het systeem op het toestel geïnstalleerd was”, aldus Belfiore.

De topman noemt geen namen, maar het zal gaan om Samsung, HTC of LG. De belangrijkste fabrikanten van telefoons met Windows Phone 7. “We vonden het beter even te wachten en er zeker van te zijn dat de update betrouwbaar zou zijn. Helaas heeft dat gezorgd voor vertraging.”