AMSTERDAM – IE10, de nieuwe versie van Internet Explorer waarvan woensdag de eerste preview voor ontwikkelaars is verschenen, zal alleen draaien op Windows 7.

Microsoft maakt in de release notes duidelijk dat de nieuwste versie van Windows de enige versie zal zijn die IE10 kan draaien. Op het toekomstige Windows 8 functioneert de browser uiteraard ook.

Windows Vista en Windows XP worden echter niet ondersteund. Gebruikers van Windows Vista (zo’n 10 procent van de totale markt van besturingssystemen) kunnen gebruikmaken van IE9. Gebruikers van XP (55 procent van de totale markt volgens Net Applications) moeten het zelfs doen met IE8.

Benutten

Windows 7 is momenteel goed voor 25 procent van de totale markt van besturingssystemen. Microsoft heeft ervoor gekozen IE10 alleen op Windows 7 te laten draaien omdat het de verbeteringen in het besturingssysteem volledig wil kunnen benutten.

“Bij het bouwen van IE10 richten we ons op innovatie die alleen mogelijk is wanneer de mogelijkheden van nieuwe besturingssystemen worden gebruikt”, legt een woordvoerder van Microsoft uit tegenover Computerworld.