AMSTERDAM - Microsoft gaat waarschijnlijk de kopstukken van het bedrijf gebruiken als wapen in de juridische strijd tegen AOL Time Warner (Netscape) en Oracle. Bill Gates en Steve Ballmer zouden in maart in de rechtbank willen getuigen.

Microsoft is verwikkeld in diverse antitrustzaken. In de aanklacht van Netscape en Oracle, die in de week van 4 maart weer door de rechter behandeld wordt, zouden de Microsoft-kopstukken bij uitstek komen opdagen, zo meldt Cnet.

Een week later wordt er weer een zitting gehouden in de rechtszaak tussen Microsoft en de negen staten die de schikking van het softwareconcern hebben afgewezen.

Ruim drie weken geleden stapte het mediaconcern AOL Time Warner naar de rechter. Het bedrijf eist schadevergoeding van Microsoft omdat het softwarebedrijf AOL's dochter Netscape de nek zou hebben omgedraaid. De aanklacht is dinsdag bij een federale rechtbank in Washington neergelegd.

Getuigenlijstje

In de andere rechtszaak tegen de negen Amerikaanse staten staan ook enkele bekende namen op het getuigenlijstje van Microsoft. Zo zouden diverse managers van Microsoft zelf gevraagd zijn om hun verhaal te houden. Maar ook 21 buitenstaanders onder wie de baas van chipmaker AMD, een manager van Compaq, Best Buy en Unisys.

De hele discussie draait om de omstreden koppeling van Microsofts internetbrowser Explorer aan zijn besturingssysteem Windows.

/NETNetscape wil schadevergoeding van Microsoft

/DOSSIERMicrosoft