AMSTERDAM - De sociale webbrowser Flock houdt op te bestaan. De ontwikkelaars kondigen aan de software vanaf 26 april niet langer te ondersteunen.

Flock was een webbrowser, zoals Firefox of Internet Explorer, waarin verschillende sociale netwerksites waren geïntegreerd. Gebruikers konden zo tijdens het internetten met één druk op de knop websites delen via bijvoorbeeld Twitter of Facebook. Ook toonde Flock aanvullende informatie van sociale netwerken tijdens het surfen.

Flock was aanvankelijk gebaseerd op Firefox, aangevuld met een aantal extra functionaliteiten. Vorig jaar schakelden de ontwikkelaars over op Chromium, de basis van Googles webbrowser Chrome. Grote aantallen gebruikers wist Flock nooit aan zich te binden.

Zynga

Het bedrijfje achter Flock werd in 2010 gekocht door Zynga, dat online spelletjes ontwikkelt. Zynga kocht echter niet de browser, maar alleen de mensen achter het project, die te boek staan als zeer getalenteerd. Met de beslissing om de stekker uit Flock te trekken, heeft Zynga niets van doen, aldus technologieblog Techcrunch.

Op hun website adviseren de ontwikkelaars van Flock hun gebruikers om over te stappen op Firefox of Google Chrome. Opmerkelijk genoeg noemen ze als alternatief niet het eind vorig jaar gelanceerde Rockmelt, een concurrerende sociale browser die vergelijkbare functionaliteit biedt.