AMSTERDAM – Nokia komt met twee nieuwe smartphones en onthult dinsdag een nieuwe versie van besturingssysteem Symbian.

Dat maakt de Finse telefoonmaker bekend.

De E6 en X7 worden dinsdag voor het eerst getoond. De telefoons zullen worden uitgerust met Symbian Anna. Ook de N8, E7, C7 en C6-01 krijgen een update.

Symbian Anna

De nieuwe versie van Symbian beschikt over nieuwe iconen, een verbeterde manier van tekstinvoeren, een snellere browser een nieuwe versie van Ovi Maps. De vernieuwde software biedt ook nieuwe opties die specifiek gericht zijn op zakelijke gebruikers, zoals nieuwe e-mailopties.

Toestellen

De Nokia E6 is het vervolg op E71 en E72. De telefoon richt zich op de zakelijke markt en heeft volgens Nokia een ‘uitzonderlijk lange batterijduur’.

De Nokia X7 richt zich meer op entertainment. Het toestel beschikt over een scherm van 4 inch en een 8 megapixel camera. Een aantal spellen zijn al vooraf geïnstalleerd op de X7.

Nieuwe klanten

“Met de nieuwe toestellen en de verbeteringen op het vlak van gebruikersvriendelijkheid die er op korte termijn aankomen, vertrouwen we erop dat we bestaande Nokia-smartphoneklanten aan ons kunnen blijven binden", zegt Jo Harlow, hoofd Smart Devices bij Nokia.

"Bovendien vertrouwen we erop hiermee ook mensen aan te trekken, die voor het eerst voor een smartphone kiezen, en voorts ook gebruikers van concurrerende smartphonemerken."

Alle lanceringen en veranderingen zijn via een speciale website van Nokia te volgen en te bekijken.

Nokia X7 en E6